De zuiderse keuken.
In een gezellige winkel, die een echte Italiaanse sfeer uitademt, is er veel te genieten op Italiaans culinair gebied. Wij laten U kennismaken met de beste producten uit Italie. Prachtige wijnen, complexe grappa’s, de lekkerste sauzen, tapenades,uitzonderlijke olijfolieën, balsamico azijnen, lekkernijen van vleeswaren en kazen .
Omkafe koffie
Sinds haar oprichting, mengt Omkafè zijn eigen blends met speciale zorg en aandacht voor elk detail. Elke partij koffie wordt zorgvuldig geselecteerd uit de beste koffie op de markt en wordt pas gekocht nadat hij door de experts van de familie Martinelli wordt goedgekeurd.
Het recept voor het unieke roosteren dat specifiek is voor elk mengsel is het product van ervaring, overgeleverd van generatie op generatie.


Alpe Pragas confituren en mostarda’s :
We moeten het toegeven…wij houden alleen van het beste! Alpe Pragas is er zo eentje.Het begint met de vruchten die ze gebruiken, die zo lekker zijn dat je niet zou willen stoppen met het eten ervan. Ze gebruiken dan ook zoveel mogelijk in hun produkten: hun fruitconserven bevatten ten minste 70% fruit. Om de jam te maken moeten ze ze verwarmen, maar ze doen dit heel subtiel, gevolgd door een snelle afkoeling Men gebruikt een klein beetje suiker of agave siroop. Maar deze confituren en mostarda’s bevatten géén kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakstoffen.



Le Dolcezze di Nanni cantucci en amaretti koekjes
Le dolcezze di Nanni brengt de lekkerste zoetigheden uit Toscane aan de tafel : amaretti, cantucci, ricciarelli en panforte di Siena
Campisi
Marzamemi, de thuisbasis van Campisi, is gelegen in het centrum van Pachino: Campisi heeft zich de afgelopen jaren ook gewijd aan de productie en verwerking van plantaardige producten, met name Oro Rosso di Pachino (Red Gold of Pachino), de “The BGA Pachino tomaat “, wereldwijd bekend om zijn oneindige zoetheid.


La salumeria Belli
Ze zijn de oudste ambachtelijke delicatessenzaak van Trentino, onze voorouder Giovanni (geboren in 1791) is begonnen met het vlees te verwerken voor hem en zijn familie in het begin van 1800. Nu zijn Gilberto, en Gianpaolo, de twee broers, samen met de zonen Luca en Simone, de protagonisten van de vijfde en zesde generatie van de Belli Delicatessen. Het bedrijf is in Sopramonte, in de buurt van Trento gevestigd.

De verwerking van gezouten vlees is een oude traditie. Aan het begin van de negentiende eeuw, was er geen koelkast, dus de enige manier om het vlees te bewaren was zouten. (salada is het lokale dialect voor gezouten). Sindsdien is de methode om dit rundvlees te bereiden altijd hetzelfde.
Het rundvlees wordt gereinigd en voorbereid. Later wordt het gezouten en op smaak gebracht met een mengsel van kruiden, en wordt het ongeveer vier weken in kuipen gezet. Gedurende deze periode is het belangrijk dat het vlees om de twee,drie dagen met de hand gekneed wordt, om de smaken te laten inwerken. Aan het eind van de rijpingsperiode wordt het vlees verpakt in de pekel verkregen uit kruiden.
Nu is het vlees klaar om te worden geproefd, in dunne plakjes gesneden als carpaccio.
Lucanica Trentina wordt alleen met Italiaans varkensvlees gemaakt. Het wordt verkregen door verwerking en fijnhakken van de schouder (het mager vlees) en onderbuik (het vet vlees) gekruid met zout en peper. Het geheel wordt in de natuurlijke rundvlees darm gestoken. De Lucanica wordt in speciale kamers voor ongeveer een week te drogen gehangen.



Onze olijfolie producenten :
.


Uliva Dop
Kleur: smaragdgroen met gouden rand en een goede helderheid.
Aroma: gemiddeld fruitig met notities van gras en een aromatisch bereik dat geuren van groene appel, radijs, witlof en artisjok onthuld, gelaagd met noten van amandel en pijnboompitten .
Smaak: harmonieus, aangenaam bitter en uitgesproken kruidige tonen; Het heeft een rijke afwerking met hints van zwarte peper,elegante en mineralig.
Robuust en toch delicaat, deze olie kan worden gecombineerd met klassieke gerechten zoals vis, maar gaat nog beter met stevige gerechten als gezouten vlees en dun gesneden rauw vlees, maar ook met meer complexe gerechten met zeevis.

Italico
Kleur: van groen naar geel.
Aroma: licht fruitig.
Smaak: evenwichtig, met lichte bittere en kruidige tonen.
Ideaal bij alle gerechten die een delicate smaak vragen.

46° Parallelo
Kleur: geel met zichtbare groene accenten.
Aroma: gemiddeld fruitig met noten die doen denken aan vers gemaaid gras, lichte bitterheid van rucola en groene amandel.
Smaak: uitgesproken harmonisch en evenwichtig, Licht bitter uitgesproken kruidig. Een aangenaam gevoel in de mond.
Het is een uitstekend ingrediënt in de mediterrane keuken vanwege zijn vermogen om zelfs de meest delicate gerechten, van rauwe groenten en vis te verbeteren, zonder hun smaak te beinvloeden. De aanbevolen dagelijkse inname is tussen de twee en drie eetlepels, afhankelijk van het gewicht en de mate van lichamelijke activiteit.

Mosto D’olio
Kleur: groen met gouden glitters, niet helder, ongefilterd.
Geur: gemiddeld fruitig met koele hints herinnert aan groene amandelen en vers gesneden gras
Smaak: harmonische , maar licht bitter gevoel .
Ideaal bij verschillende gerechten, van bruschetta tot pasta, van gekookte aardappelen tot rundercarpaccio, van groenten tot vis.
Frantoio Cetrone


Intenso
Intense Extra Virgin
Helder en diep groen van kleur; zijn aroma is complex en boeiend, gekenmerkt door een intense kruidige geur en maar fruitige hints van artisjok, kardoen en tomaat. De smaak opent met een elegant gevoel van artisjok, kardoen, tomaat en aromatische kruiden zoals salie en wilde munt; een harmonieuze combinatie van bitterheid en licht pikant.
Elegant en goed gestructureerd.

Delicato
Delicate Extra Virgin
helder en licht groene kleur; zijn aroma is complex en elegant, gekenmerkt door kruiden, fruitige tinten, hints van tomaat, amandel en banaan. De smaak opent met elegante sensaties van tomaat, amandel, banaan en aromatische kruiden van salie en munt, het is een harmonieuze mix van beide bitterheid en licht pikant, maar toch evenwichtig, met een finish van zoete amandel.
Elegant en goed gestructureerd.
Sabina Leone


Don Gioacchino- Grand Cru
De terroir is de gastheer en geeft deze extra vergine zijn unieke smaak en aromatische noten.
Sterk en sober temperament, zeer elegant met een prominente fruitigheid van groene olijven, groene amandel, olijfblad. Intens. suggesties: rood vlees, groentesoep, salade met radicchio en wilde rucola, orecchiette pasta met raapstelen

La Berefatt
Een zeer delicate extra vergine olijfolie, fruitig met hints van groene appel en tomaat, zoete en aromatische smaak met hints van kruiden.
Suggesties: vis, fijne gerechten, desserts, lichte sauzen

Ex Terra
Een zeer overtuigende extra vergine bio-olijfolie, met een fruitige smaak,groene amandelen en kruiden van het veld. Er is evenwicht tussen het pittige en bittere amandel nasmaak.
Suggesties: rood vlees, pasta, salades, groentesoep, gerst en rijst

Io Voglio
Een zeer lichte Extra vergine nolijfolie. Lichte fruitigheid zeer complex, aromatisch met hints van groene amandel, distel, appel, onrijpe olijven en een tomaatblad, met een nasmaak van wilde kruiden.
Suggesties: elke dag, pasta, gebraad, wit vlees en salades.
Balsamico Azijn
Acetaia Bertoni
Om een sublieme balsamicoazijn te maken hebben we vooral passie en toewijding nodig, dit met respect voor de eeuwenoude tradities die nog steeds rond het mysterie van dit kostbare ” zwarte goud “hangen. En dat wordt in Acetaia Bertoni al sinds drie generaties doorgegeven.
De traditie wil dat de productie van Modena Balsamico azijn gebeurt in kleine houten vaten, elk voor een specifiek proces: verzuring, rijping en veroudering. Op de zolder van deze oude casato rusten 1.500 vaten van hoogwaardig hout: eik, kastanje, kersen, essen, moerbei, acacia, jeneverbes, die elk hun aroma en smaak tijdens de veroudering afgeven en die ervoor zorgen dat de balsamico-azijn van het Huis Bertoni uniek en onnavolgbaar is.



Pasta’s
Ze maken gebruik van de beste kwaliteit bloem en combineren deze met puur bronwater uit de Dolomieten, die rechtstreeks naar hun fabriek stroomt.
De pasta wordt gedroogd in ongerepte, onvervuilde berglucht, waardoor er een opmerkelijke smaakervaring wordt gecreërd.
Dit is de reden waarom Monograno Felicetti pasta te vinden is op de tafels van de meest veeleisende kenners en de meest gerenommeerde chef-koks. Felicetti is er trots op geselecteerd te worden door degenen die alleen het beste willen.


Morelli
De producten van de oude Morelli pasta fabriek zijn uniek, het bevat een geheim ingrediënt dat niet wordt gevonden in de meest voorkomende vormen van pasta, dat zijn de tarwekiemen, het hart van het graan zelf, en die bevat vitamine A, vitamine D, evenals plantaardige eiwitten.
Het Morelli assortiment omvat klassieke pasta soorten zoals Tacconi, en traditionele soorten, zoals Pici di Siena en spelt Tagliatelle. Ze produceren ook een aantal gearomatiseerde pasta’s.
De pasta’s zijn enkel te vinden in prestigieuze winkels, zowel in Italië als in het buitenland


Adres
Koning Albertstraat 27
3290 Diest
Tel : 013.294.288
Email : info@carloleoni.be
Openingsuren
Woensdag tot Zaterdag :
10.00 – 18.00 uur
Zondag :
09.00 – 12.00 uur
Maandag en dinsdag gesloten